από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Νίκος Παπανδρέου δεν μιλάει τυχαία και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της συντριβής της Φώφης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκος Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019

Ο Νίκος Παπανδρέου δεν είναι τυχαίος και τις προάλλες δεν μίλησε τυχαία. Τι δήλωσε; Ότι ο επόμενος στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι το διψήφιο ποσοστό στις κάλπες. Ο στόχος αυτός, ωστόσο, όλοι γνωρίζουν, ακόμη και οι δημοσκόποι της διαπλοκής, ότι είναι ανέφικτος. Παρά το φούσκωμα των ποσοστών του κόμματος στις έρευνες, είναι κοινό μυστικό πως το Κίνημα Αλλαγής θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα δώσει σκληρή μάχη για να καταφέρει να μπει στη Βουλή. 

Η αιτία της κατάρρευσης έχει ονοματεπώνυμο: Φώφη Γεννηματά

Έχει εντυπωθεί στη συλλογική συνείδηση η πεποίθηση πως η Φώφη Γεννηματά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά η θλιβερή ουρά της ακροδεξιάς παρέας του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Κίνημα Αλλαγής ο βραχίονας συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που... συμπτωματικά παίζουν τα ρέστα τους για την εκλογή Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία. 

Φυσικά το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι ένας δεξιός πολιτικός φορέας που έχει δύο αντικειμενικούς σκοπούς: Την προστασία των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματικών κέντρων και την αποτροπή νέας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Νίκος Παπανδρέου, γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου τα γνωρίζει όλα αυτά. Ωστόσο, δεν έβαλε τυχαία ψηλά τον πήχη του εκλογικού αποτελέσματος. 

Η αναντιστοιχία της πραγματικότητας με την ψευδή εικόνα που δίνουν οι κάποιοι δημοσκόποι θα αποτελέσει την αφετηρία της αμφισβήτησης της Φώφης Γεννηματά αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Η Φώφη Γεννηματά, που μοναδικό στόχο έχει τη νίκη του Μητσοτάκη και τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis (και όχι μόνο), αλλά και τη δικαίωση της στρατηγικής που ακολουθεί έναντι της κυβέρνησης ο χορηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα φύγει από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ως αποτυχημένη και υπεύθυνη της συντριβής. 

Ο δρόμος για τον Νίκο Παπανδρέου θα ανοίξει διάπλατα. Ο Νίκος Παπανδρέου δεν έχει τις εξαρτήσεις της θλιβερής Φώφης Γεννηματά και σίγουρα δεν θέλει να δει το Κίνημα Αλλαγής ή το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τον δεξιό κατήφορο. Αν είναι αυτός ο μελλοντικός αρχηγός του κόμματος, οι προοπτικές για το ίδιο το κόμμα θα είναι καλύτερες και σίγουρα ο διάλογος με συγγενείς πολιτικές δυνάμεις, μιας και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, θα είναι πολύ πιο αποδοτικός και γόνιμος. 

Εξάλλου σε εκδήλωση στα Τρίκαλα, αποθεώθηκε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή