από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Πανευρωπαϊκός διασυρμός Μητσοτάκη - Η ΝΔ έκοψε τις δηλώσεις Βέμπερ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης και Βέμπερ

Μητσοτάκης και Βέμπερ

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019 11:52

Σε κοπτοραπτική και λογοκρισία στη δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιδόθηκε το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

Η φράση που αφαίρεσαν

Συγκεκριμένα στο επίσημο ενημερωτικό δελτίο Τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση, προκείμενου να συμβαδίζει με τη θέση της και να αποκρύψει ότι ο ανθέλληνας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν αποδέχεται άποψη των Ευρωπαίων για το Σκοπιανό, παρέλειψε σκέλος της δήλωσής του. Έτσι αφαίρεσε τη φράση «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» και προέβαλε μόνο τη φράση «αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγο ζήτημα οι θέσεις Μητσοτάκη και Βέμπερ είναι εντελώς αντίθετες, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Σε μια οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα».

Η στάση της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τόνισε: «Η ΝΔ δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο κ.Βέμπερ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ., στο οποίο ανήκει και η αξιωματική αντιπολίτευση… Εάν η ΝΔ έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».

Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και το Ποτάμι με την εκπρόσωπο του κόμματος Κατερίνα Μπακογιάννη να τονίζει: «Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ.Βέμπερ στη συμφωνία απέχει πολύ από το «έγκλημα» και «προδοσία» που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

neaselida.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή