από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον Μητσοτάκη: «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σάββατο, 11 Μάιος 2019 09:54

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Την επόμενη εβδομάδα, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν άμεσα και πρόκειται για μόνιμα μέτρα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του έξω από την Βουλή.

Χαριτολογώντας μάλιστα πρόσθεσε: «Κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να ‘βγει κουρεμένος είχα πει στον Κυρ. Μητσοτάκη στην αρχή της πρωτομιλίας μου έτσι έγινε».

«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα.

Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ενός ακόμα προσώπου  στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι και έγινε». 

Σε άλλη ερώτηση εάν περιμένουμε και άλλα μέτρα ελάφρυνσης εκτός από αυτά, που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε , τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή