από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σοκ από την δήλωση Μητσοτάκη - Μετά το δώρο των Χριστουγέννων λέει ότι θα κόψει και την 13η σύνταξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριακή, 12 Μάιος 2019 13:34

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά. Αφού πρώτα, τις προάλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων, σήμερα μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε, όντας βυθισμένος στα στρατηγικά του αδιέξοδα, πως η 13η σύνταξη είναι "ξεδιάντροπη".

Χωρίς ντροπή ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τα μόνιμα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, "προεκλογικά επιδόματα", προαναγγέλοντας επί της ουσίας πως θα τα κόψει, αφού επέμεινε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την 13η σύνταξη. Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως τα επιδόματα ανακυκλώνουν την φτώχεια. 

Μόνο που τα θετικά μέτρα Τσίπρα δεν ειναι επιδόματα, αλλά μόνιμα μέτρα υπέρ των πολλών που θα δώσουν ανάσα στον λαό, στις επιχειρήσεις και στην αγορά.

Δείτε τη δήλωση του Μητοτάκη: 

«Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό. Και τα 500 ευρώ που θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιούχος είναι σημαντικό ποσό. Το ερώτημα είναι αν η πολιτική του κ.Τσίπρα μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ. Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιμένω και θα αντιπαραβάλω μια πολιτική που παγιδεύει τους ανθρώπους σε μια φτώχεια διαρκείας με μια πολιτική ευκαιριών ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια, δεν λύνει πραγματικά προβλήματα. Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι' αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει μόνο πως θα δελεάσει τους συνταξιούχους 5 μέρες πριν από τις εκλογές».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή