από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει της διαφορά στο 4,5% - Τι θα δείξουν δύο γκάλοπ σε κυριακάτικες εφημερίδες

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τρίτη, 14 Μάιος 2019

Δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλο δείγμα εμφανίζει τη διαφορά στο 4,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει συσπείρωση και τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζει για πρώτη φορά μικρή μείωση σύμφωνα με ρεπορτάζ της Kontranews.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συνδρομητικής δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, η Μακεδονία εξακολουθεί να είναι προβληματική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει με αξιώσεις, σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος παραμένουν καθηλωμένα σε πρωτοφανή επίπεδα.

Η τάση που διαμορφώνεται σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους αφήνει περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση τις παραμονές των εκλογών.

Μάλιστα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκαλύψει το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για τα εργασιακά, τα επιδόματα και τον 13ο μισθό, είναι πιθανόν να υπάρξουν μεγάλες ανατροπές.

Τρίτο κόμμα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη συνδρομητική δημοσκόπηση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 6,2% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Η Νέα Δημοκρατία, στην εναγώνια προσπάθειά της να πετύχει συσπείρωση ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης καταφεύγει για μία ακόμα φορά στις κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις.

Δύο από αυτές που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν την Κυριακή σε φιλικές της εφημερίδες εμφανίζουν τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις οκτώ και εννέα ποσοστιαίες μονάδες.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή