από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σκληρή απάντηση από τους Έλληνες Δικηγόρους στις πρωτοφανείς αθλιότητες Αυγενάκη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Παρασκευή, 17 Μάιος 2019

Ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης δεν περνά και τις... καλύτερες ημέρες του μετά τα όσα είπε χθες περί «νοθείας» στις Ευρωεκλογές. Εκτός της στοχοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της «μουρμούρας» που προκάλεσε το «φάλτσο» του στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο γραμματέας της ΝΔ βρέθηκε και στο στόχαστρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αφού όσα είπε περί προσπάθειας «αλλοίωσης» του εκλογικού αποτελέσματος ουδόλως κολακευτικά είναι για τους υπηρέτες της Θέμιδος.

«Οι δημοκρατικοί θεσμοί στη χώρας μας έχουν βαθιά θεμελίωση, ως αποτέλεσμα των αγώνων και του δημοκρατικού φρονήματος του λαού μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι. 

Αυτοί έχουν αποδειχθεί διαχρονικά εγγυητές των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, προσθέτοντας: «Οι δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, περί διάχυτης πληροφόρησης ότι, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Και ως εκ τούτου, αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους».

«Οι Ελληνες δικηγόροι, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής, που κάτω από δύσκολες συνθήκες ανέλαβαν το ύψιστο αυτό καθήκον να διεξάγουν τις επικείμενες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σε 39.063 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή τους», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, καλώντας «όλους τους θεσμικούς πολιτειακούς παράγοντες, με τις πράξεις τους αλλά και με τις δηλώσεις τους, να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών»...

matrix24.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή