από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις: Ο Μητσοτάκης τρομάζει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους, εκτοξεύεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2019 20:01

Τα αποτελέσματα και τα στοιχεία μυστικών κυλιόμενων δημοσκοπήσεων επεξεργάζονται τα επιτελεία των κομμάτων εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

Σε μία από αυτές προκύπτουν τα εξής στοιχεία, τα οποία μπορεί να είναι καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα, τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και για την υπόθεση της αυτοδυναμίας, αν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρώτο: 

Πολλοί από τους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, πολλοί από εκείνους δηλαδή που απείχαν, στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας την πρόθεση να τον ψηφίσουν, και αυτό επειδή έχουν τρομοκρατηθεί από το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ακραία νεοφιλελεύθερο, αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό πρόγραμμά του. Πρόκειται για ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και για διαφόρους λόγους απογοητεύτηκαν από το κυβερνών κόμμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζαν Δεξιά. Ο κίνδυνος, ωστόσο, να κυβερνήσουν τη χώρα ο Μητσοτάκης και η παρέα του συσπειρώνουν τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας. 

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που δείχνει πως πολλοί από εκείνους, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον συμβιβασμό της κυβέρνησης Τσίπρα που ακολούθησε του δημοψηφίσματος του 2015 επιστρέφουν στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πόλωσης που κυριαρχεί. Πρόκειται για ψηφοφόρους, οι οποίοι τον Σεπτέμβρη του 2015 είχαν ψηφίσει την Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή και άλλα κόμματα της Αριστεράς. 

Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία είναι γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας, παρά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή