από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έξι νέες επιστολές «καίνε» Καραμανλή και Μολυβιάτη για το Μακεδονικό - Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποκαλύψεις

Ο Κώστας Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής

Άλλες 6 επιστολές Καραμανλή με αποδοχή της ονομασίας «Μακεδονία» και της «μακεδονικής γλώσσας» δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα «Εφ.Συν.» που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον τότε υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη
Τρίτη, 02 Ιούλιος 2019

Άλλες 6 επιστολές Καραμανλή με αποδοχή της ονομασίας «Μακεδονία» και της «μακεδονικής γλώσσας» δημοσιεύονται σήμερα από την «Εφημερίδα των Συντακτών.» που στάλθηκαν στις 7, 8 και 9.4.2005 από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija-Skopje» και σκέτο «Makedonija».

Ίδιου περιεχομένου επιστολές απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης προς τον Ολι Ρεν, επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τη διεύρυνση, τον Ζαν Ασελμπορν, υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που είχε τότε την προεδρία της Ε.Ε., και τον Χαβιέ Σολάνα, ύπατο εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας.

Οι αποκαλύψεις των εφημερίδων «Documento» και «Εφημερίδας των Συντακτών» ξεσκεπάζουν τον χυδαίο λαϊκισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σύρθηκε πίσω από τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά παριστάνοντας τον "Μακεδονομάχο" για πολιτικά και εκλογικά οφέλη. Αντίθετα η Συμφωνία των Πρεσπών  πέτυχε όλα εκείνα που δεν είχε πετύχει η διαπραγμάτευση που είχε κάνει η γαλάζια παράταξη.

Οι επιστολές αυτές είχαν δημιουργήσει αρνητικό προηγούμενο για την ελληνική πλευρά στο θέμα του Μακεδονικού, γεγονός που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά στο καταβάλουν πολύ σκληρή προσπάθεια ώστε να το ανατρέψουν και να καταλήξουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή