από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αληθινός εφιάλτης: Αυτές είναι όλες οι συντάξεις που θα κόψει και θα μειώσει ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 15:01

Η εφημερίδα «Αυγή» παρουσιάζει σήμερα τις άμεσες μειώσεις συντάξεων που προκύπτουν με βάση τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βέβαια ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος η 13η σύνταξη

1. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις δέκα δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για τη 13η σύνταξη, τόνισε προχθές ότι «θα δίνουμε ένα σταθερό βοήθημα σε ετήσια βάση, το οποίο θα δοθεί στο τέλος του επόμενου έτους, εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες μας το επιτρέπουν».

Σε διευκρινιστική ερώτηση πρόσθεσε ότι «αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4%» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να δεσμευτεί κανείς για έναν αναπτυξιακό στόχο…..

2. Μισές συντάξεις με το νέο συστημα

3. Μείωση εισφορών 25% για την κύρια σύνταξη. Το μέτρο θα οδηγήσει σε απώλειες για τον ΕΦΚΑ περίπου 3 δις το χρόνο και αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των κύριων συντάξεων κατά 20%

4. Καταργείται η προσωπική διαφορά

Το μέτρο αυτό που έχουν εισηγηθεί οι οικονομικοί σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη θα επιφέρουν μείωση έως 25% στους παλιούς συνταξιούχους

5. Δεν έχει διαψεύσει κανένα στέλεχος της ΝΔ αν θα υπάρξει υποχρεωτική εισφορά 7% σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή