από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αυτά είναι τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών που διαρρέει το περιβάλλον Μητσοτάκη (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2019 14:32

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και ήδη το περιβάλλον Μητσοτάκη διαρρέει τα πρώτα ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Νίκος Δένδιας, ενώ στο υπουργείο οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας με υφυπουργό τον Απόστολο Βεσυρόπουλο..

Το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης θα λέγεται πλέον υπουργείο Επενδύσεων θα τοποθετηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργό τον εξωκοινοβουλευτικό Νίκο Παπαθανάση. Στο υπουργείο Εσωτερικών πηγαίνει ο στενός συνεργάτης του νέου πρωθυπουργού Τάκης Θεοδωρικάκος με υφυπουργό τον εξωκοινοβουλευτικό Θοδωρή Λιβάνιο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Νίκη Κεραμέως θα αναλάβει το υπουργείο Παιδείας με τον νέο βουλευτή Χανίων, τον πρύτανη Βασίλη Διγαλάκη σε θέση υφυπουργού. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του Κώστα Τσιάρα, ενώ για το υπουργείο Ενέργειας του Κωστή Χατζηδάκη

Το υπουργείο Αθλητισμού αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο Ναυτιλίας επιστρέφει ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής οδεύει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η μεγάλη ανατροπή γίνεται στο υπουργείο Υγείας όπου λέγεται ότι θα πάει ο Βασίλης Κικίλιας. Στο υπουργείο Άμυνας οδεύει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με υφυπουργό τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Στέλιος Πέτσας.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή