από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μεταπήδησαν με ευκολία στον βουλευτικό θώκο...» - Σφοδρή κριτική από τη Δούρου σε συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιους κατηγορεί ότι βλέπουν την πολιτική ως καριέρα

Η Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου

Σάββατο, 27 Ιούλιος 2019

Σφοδρή είναι η επιθεση που εξαπολύει η Ρένα Δούρου σε συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ τους οποίου κατηγορεί ότι μεταπήδησαν στον βουλευτικό θώκο, αφού δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κάποιος εναντίον ποιων στρέφονται τα βέλη της Ρένας Δούρου. Ένα πρόσωπο για παράδειγμα είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου, που απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξελέγη, όμως, βουλευτής. Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα.

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου στην Εφημερίδα των Συντακτών πριν από μερικές ημέρες:

Το ζητούμενο είναι να υπερβούμε ό,τι κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Τους όρους για την υπέρβαση αυτή πρέπει να τους διαμορφώσουμε όλοι μαζί, με αριστερό προγραμματικό λόγο και με στόχο μια νέα σχέση με την πολιτική, μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού ήθους. Σε αυτό, όμως, δεν βοηθάνε συμπεριφορές που μαρτυρούν αντιμετώπιση της πολιτικής υπό το πρίσμα της καριέρας.

Για παράδειγμα, βλέπουμε συντρόφους μας που, αφού δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεταπήδησαν με ευκολία στον βουλευτικό θώκο. Τέτοιες ενέργειες, που έρχονται σε αντίθεση με το δικό μας ηθικό υπόδειγμα, το παράδειγμα της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, όπου δείξαμε ότι σεβόμαστε την υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να εγκαταλείψουμε το μετερίζι της, εκπέμπουν ένα παλαιοκομματικό μήνυμα. Ενα μήνυμα που δεν συνάδει με την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ελκυστικού πόλου συσπείρωσης των δημοκρατικών, προοδευτικών, αριστερών δυνάμεων.

Γιατί δεν αρκεί να κλίνουμε σε όλες τις πτώσεις τον επιθετικό προσδιορισμό «αριστερός». Χρειάζεται να τον κάνουμε πράξη καθημερινά, με το παράδειγμά μας. Γιατί το νέο ήθος με τη νέα οργάνωση είναι συγκοινωνούντα δοχεία: χωρίς το πρώτο, η νέα οργάνωση θα παραπέμπει στο παλιό, στην απομάκρυνση από την κοινωνία, την πολιτική ως καριέρα.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Ρένας Δούρου ΕΔΩ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή