από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν μπορούμε να...»: Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο ο Μητσοτάκης και η Φώφη - Όλος ο διάλογος

Μητσοτάκης και Φώφη

Μητσοτάκης και Φώφη

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019

Το παρασκήνιο και τις ζυμώσεις αναφορικά με το τηλεφώνημα της Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το βράδυ της Τετάρτης, με «μενού» το πανεπιστημιακό άσυλο, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του news247.gr και του Βασίλη Σκουρή, από την Τρίτη υπήρξαν επαφές της Χαράς Κεφαλίδου και του Ανδρέα Λοβέρδου με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατόπιν εντολής της Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρει το news247.gr, οι δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζήτησαν από την κ. Κεραμέως να αλλάξει την παράγραφο 3 του νομοσχεδίου, παράγραφο που θεωρεί ότι δημιουργεί κίνδυνο αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας αρχικά αρνήθηκε, αλλά εν συνεχεία δέχτηκε να προσθέσει ότι όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση των αρχών, όμως διατηρούσε το πρώτο μέρος της ως έχει.

«Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε», απάντησε η κ. Κεφαλίδου και ενημέρωσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε τότε να σηκώσει το τηλέφωνο και να συνομιλήσει η ίδια με τον πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις των αντιπροσώπων της με την κ. Κεραμέως και τον ρώτησε αν είναι και δικές του θέσεις οι απαντήσεις της υπουργού Παιδείας.

«Αν είναι θέση της κυβέρνησης έχει καλώς, να ξέρεις όμως ότι δεν ψηφίζουμε. Αν δεν είναι δική σου θέση δες το», φέρεται να του είπε η κ. Γεννηματά.

«Θα το δω», φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν φτάσει πληροφορίες πως η σχετική διάταξη θα τροποποιηθεί το μεσημέρι, απομένει δε να δουν αν θα τους καλύπτει.

Πάντως, το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, η κ. Κεραμέως απέρριψε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, αντιτείνοντας ότι «εισάγει μία πιο περιορισμένη διαδικασία, δεν εξομοιώνει τον δημόσιο χώρο με τον πανεπιστημιακό χώρο ώστε οι αρμόδιες Αρχές να μπορούν να επέμβουν σε περιπτώσεις έκνομων ενεργειών και κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη»...

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή