από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ανακοίνωση - κόλαφος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το τεράστιο ατόπημα του Πικραμμένου

Ο Παναγιώτης Πικραμένος

Ο Παναγιώτης Πικραμένος

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019

Την απορία της εκφράζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την κίνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου να επικρίνει τους χειρισμούς σε συγκεκριμένη υπόθεση επί της οποίας πολύ πρόσφατα η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

«Εκφράζουμε την εύλογη απορία μας, για το μεγάλο θεσμικό ατόπημα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και επιτ. προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Πικραμμένου, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, αναφέρθηκε επικριτικά για τους χειρισμούς σε συγκεκριμένη υπόθεση, επί της οποίας πολύ πρόσφατα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενεργώντας μέσα στα αυστηρά πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, διότι κρίθηκε ότι συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. (Η διαδικασία επί της κυρίας υπόθεσης, η οποία εκκρεμεί κατόπιν καταγγελίας από το 2016, προχωρεί ταχέως και θα έχει καταστεί ώριμη εντός των επομένων μηνών)», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Διερωτώμεθα προς τι το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Αντιπροέδρου για συγκεκριμένη υπόθεση μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος, πώς γνωρίζει τις λεπτομέρειες που ο ίδιος ανέφερε για την υπόθεση αυτή και πώς γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ελεγχθεί (δήθεν) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά παράβαση των κανόνων ανεξαρτησίας και αυτονομίας στη λήψη αποφάσεων των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού, εκθέτοντας, έτσι, με τα λεγόμενά του και την Ευρωπαία Επίτροπο», καταλήγει.

documentonews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή