από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Όλοι δουλεύουν για τον Αλέξη Τσίπρα: Τι θα κανει ενόψει συνεδρίου και τι παραδέχονται οι της... εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πολιτικό άστρο είναι κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι ορκισμένοι εχθροί του. Ακόμα και όταν όλα δείχνουν χαμένα και ο ίδιος μοιάζει πεσμένος στο καναβάτσο, κάτι θα γίνει και θα σηκωθεί ξανά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των πρόσφατων εκλογών όπου η «εκλογική πανωλεθρία» που προέβλεπε η Νέα Δημοκρατία και οι επιτελείς της έγινε τελικά μια διαχειρίσιμη ήττα (του Σύριζα) και προσωπική νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμα και η…εντός κόμματος αντιπολίτευση παραδέχεται ότι αν δεν ήταν αυτός η διαφορά θα έφτανε σε διψήφια νούμερα.

Το άστρο του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να τον οδηγεί καθώς οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά είναι λες και τις έχει σχεδιάσει ο ίδιος.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ουσιαστικά δεν υπάρχει, το ΚΙΝΑΛ βυθίζεται στην εσωστρέφεια και ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιάζει να σηκώνει περισσότερη σκόνη με τα κόκκινα χαλιά, παρά με τις πολιτικές του προτάσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Τσίπρας μοιάζει να είναι ο μοναδικός ισχυρός παίκτη στο χώρο της κεντροαριστεράς και να παίζει μόνος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας instanews, όπως λένε μάλιστα άνθρωποι του περιβάλλοντος του, οι κινήσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει συνεδρίου και θα ξαφνιάσουν πολλούς και θα δώσουν την δυναμική που απαιτείται για την αντεπίθεση του Σύριζα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν ο Τσίπρας δεν βάλει κάποιο αυτογκόλ, τότε το δίπολο ΝΔ-Σύριζα θα είναι το νέο πρόσωπο του δικομματισμού για πολλά χρόνια ακόμα…

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή