από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μπήκε στο γραφείο μου...» - Πυρηνικές «βόμβες» από την Τουλουπάκη, χάος στη Δικαιοσύνη

Η Ελένη Τουλουπάκη

Η Ελένη Τουλουπάκη

Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2019

Στην αντεπίθεση πέρασε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας ενώπιον του συναδέλφου της, εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρου Παππά.

Η κατάθεσή της αφορά στις καταγγελίες που διατύπωσε η Ελένη Τουλουπάκη σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή ο οποίος επόπτευε επί τρεις μήνες το έργο της.

Η κ. Τουλουπάκη κατέθετε επί τρεις ώρες ενώπιον του κ. Παππά.

Κατά πληροφορίες αναφέρθηκε εκ νέου στο περιεχόμενο της αναφοράς σε βάρος του κ. Αγγελή η οποία κατατέθηκε προ μηνών, δίνοντας περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες.

Ελένη Τουλουπάκη: Βαριές καταγγελίες για Αγγελή

Η πρώτη μομφή που απέδωσε η κύρια Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή αφορά στην υπόθεση της υπεξαγωγής απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να καταλογίζει στον κ. Αγγελή πως σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, και ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της, μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Εισαγγελίας Διαφθοράς και πήρε τα δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία διαφθοράς.

Επιπλέον, η εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να επικαλέστηκε το γεγονός πως οι γραμματείς της Εισαγγελίας Διαφθοράς με έγγραφες αναφορές περιέγραψαν τα περιστατικά αυτά σε χρόνο πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

Την ίδια στιγμή η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρθηκε και στην υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Η συνάντηση στην Βιέννη

Κατά πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρθηκε και στη συνάντηση με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη.

Πρόκειται για την συνάντηση όπου κατά την κυρία Τουλουπάκη φέρονται οι αμερικανικές να επιχείρησαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά ο Γιάννης Αγγελής αρνήθηκε να παραληφθούν με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τος ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Επίσης, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να μίλησε και για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεση της Novartis από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή και να του καταλόγισε προσπάθειες να καθυστερήσει την εξέλιξη της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Παππάς θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή