από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συναγερμός στην ΕΥΠ για την άφιξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα - Τι φοβούνται οι ελληνικές αρχές

Τζιχαντιστές

Τζιχαντιστές

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στη Συρία στη Συρία. Οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για πιθανή άφιξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι επιτελείς στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν δώσει σαφείς εντολές για την ενίσχυση των κλιμακίων των Υπηρεσιών Ασφαλείας που βρίσκονται στα νησιά και κυρίως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης με σκοπό τον λεπτομερή έλεγχο και την καταγραφή κάθε αλλοδαπού που θα φθάνει στη χώρα μέσω των προσφυγικών ροών.

Την ίδια ώρα, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ευρώπης για τη διασταύρωση των στοιχείων όσων φθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 15.000 μαχητές του ISIS βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές στις περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί έχουν σαφείς εντολές να ερευνούν τις λίστες που έχουν συνταχθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και περιλαμβάνουν άτομα που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του ισλαμικού κράτους.

Τον κίνδυνο να βρεθούν τζιχαντιστές στην Ελλάδα επεσήμανε και ο Guardian.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή