από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Βόμβα» από τη Μόσχα: Οι ΗΠΑ θα προδώσουν τους Έλληνες, όπως έκαναν ακριβώς με τους Κούρδους

Ρωσία

Ρωσία

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, προειδοποίησε τους Έλληνες ότι οι ΗΠΑ θα τους προδώσουν, όπως ακριβώς έπραξαν και με τους Κούρδους.
Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019

Σαφές μήνυμα προς τους Έλληνες, τους οποίους προειδοποίησε ότι θα την… «πάθουν» από τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς και οι Κούρδοι, έστειλε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ε.Ε., Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

«Προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικάνοι θα τους εγκαταλείψουν. Μπορώ να προειδοποιήσω τους Έλληνες ότι πρέπει να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο TASS από το Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών».

Εξέφρασε δε, την αντίθεσή του στην αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία υπεγράφη στις αρχές Οκτωβρίου από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Όσον αφορά το γιατί η Ελλάδα επέλεξε αυτή τη στρατηγική συνεργασία, ο Ρώσος διπλωμάτης εκτίμησε ότι ενδεχομένως η Αθήνα επέλεξε να αξιοποιήσει το κλίμα έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, με αφορμή την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους, για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της συριακής κρίσης, επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος μέσω του διαλόγου, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της Μόσχας να μεσολαβήσει μεταξύ Άγκυρας και Κούρδων και μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή