από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Φίλια πυρά» Στυλιανίδη προς Αυγενάκη για αντισυνταγματικότητα του αθλητικού νομοσχεδίου

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019

Με τις τοποθετήσεις βουλευτών ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ωστόσο ενστάσεις για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και για μη συμμόρφωσή της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν εξέφρασαν μόνο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Στυλιανίδης ως συνταγματολόγος και καθηγητής στη Νομική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Λευκωσίας , έριξε «φίλια πυρά» προς τον Αυγενάκη τόσο για την αναδρομική ισχύ των περιορισμών στις θητείες παραγόντων σε αθλητικές ομοσπονδίες όσο και ως προς το όριο ηλικίας.

«Πρέπει να το δούμε προσεκτικά», είπε ο Στυλιανίδης, αφήνοντας σαφέστατη αιχμή ότι οι συγκεκριμένες δύο διατάξεις που αποτελούν ωστόσο τον βασικό πυρήνα του νέου νομοσχεδίου ίσως και να κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια, ακυρώνοντας το νομοσχέδιο στην πράξη ακόμα και αν ψηφιστεί από τη Βουλή.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατίθεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11/11 (13:00), όταν και θα κληθούν σε ακρόαση συνολικά 19 εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΟΕ, αθλητικές ομοσπονδίες κλπ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις των κομμάτων ξεπερνούσαν τους 40).Μετά την ακρόαση των φορέων, η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί στις 15:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τοποθετήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη δεύτερη ανάγνωση, την προσεχή Τετάρτη 13/11 στις 12:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή