από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Μόνος του ο Στουρνάρας αναγνωρίζει μόνο σκευωρία στο καταφανές σκάνδαλο της Novartis

Ο Στουρνάρας

Ο Στουρνάρας

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019

Στην πρώτη, πανάκριβη σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, αλλά και στον πάτο της τηλεθέασης, εκπομπή της Ολγας Τρέμη στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε ως καλεσμένος, ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πέραν των όσων άλλων είπε, ιδιέταιρο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαφοροποίησή του από το αγαπημένο του κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, για το θέμα της Novartis.

Φυσικά στην εκπομπή ότι «ξέχασαν» να αναφέρουν υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρίας.

Αν και όλα τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμφωνούν ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, στον φαρμακευτικό χώρο τουλάχιστον, σχετικά με τη Novartis ο κ. Στουρνάρας αναγνωρίζει μόνο σκευωρία.

Ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι σκάνδαλο Novartis υπάρχει, απλώς δεν παραδέχεται ότι είναι ανανεμειγμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας στην εν λόγω εκπομπή έκανε λόγο για «πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία» λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα».

Ως προς τις σχέσεις του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ως συνεπή την οικονομική της πολιτική μετά τον Ιούλιο του 2015, τονίζοντας όμως ότι τον αντιμετώπιζε ως αντίπαλο. ως προς τις δημόσιες παρεμβάσεις του, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έρχονταν σε αντίθεση με την πολιτική των Τσίπρα-Τσακαλώτου δικαιολογήθηκε με το ότι «οι κεντρικοί τραπεζίτες οφείλουν να μιλούν...».

Σχετικά με το αν γνώριζε ότι υπήρξε σχέδιο για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε άλλο νόμισμα το καλοκαίρι του 2015 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε ότι είχε κάποιες πληροφορίες και φοβήθηκε για πιθανή ενεργοποίησή του ενώ τόνισε ότι η στροφή του κ. Τσίπρα έλαβε χώρα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός συνειδητοποίησε την πραγματικότητα.

Για τη σημερινή οικονομική κατάσταση εξέφρασε την έντονη αισιοδοξία του με τη συνδρομή βεβαίως της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Τώρα η Ελλάδα έχει υψηλή δυνατότητα ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για ανάκαμψη των επενδύσεων, εισροή ξένου κεφαλαίου για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα και δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως ο κ. Στουρνάρας αν και εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος εκτίμησε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2020 θα κυμανθεί από 2,4 έως 2,5%, ερχόμενος σε καταφανή αντίθεση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 2,8%.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή