από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σκάνδαλο: Κάνουν δημοσκοπήσεις χωρίς ερωτήματα για το προσφυγικό που θα «ανατινάξει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019

Η κυβερνητική προπαγάνδα σε αυτή τη χώρα έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Ο ασφυκτικός έλεγχος των ΜΜΕ που ασκείται στην Ελλάδα δημιουργεί την εντύπωση κράτους που απέχει πολύ από τα ανεπτυγμένα κράτη του δυτικού κόσμου. Τηλεοπτικοί σταθμοί και ΜΜΕ που έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια επίδοξων Μπερλουσκόνι, συγγενών και φίλων των Μητσοτάκηδων και στη συνέχεια δελτία ειδήσεων που τα παρουσιάζουν οι ανιψιές του πρωθυπουργού, έχουν επιβάλλει στους Έλληνες ένα εχθρικό για τη Δημοκρατία καθεστώς παραπληροφόρησης. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, ενώ κάνουν ερωτήματα για το... κάπνισμα ή για το δόγμα "Νόμος και Τάξη", επιχειρούν απροκάλυπτα να εξαφανίσουν από τη δημόσια συζήτηση  το κορυφαίο, στην παρούσα συγκυρία, ζήτημα που απασχολεί ή θα έπρεπε να απασχολεί την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου: Το προσφυγικό. 

Τελευταίο παράδειγμα η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, που εξαφάνισε το προσφυγικό από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στους πολίτες, την στιγμή που η σύζυγος του ανιψιού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Σία Κοσιώνη λιβάνιζε την κυβέρνηση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή ώστε να κρύψουν το κορυφαίο αυτό ζήτημα, το προσφυγικό, την στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκφράζονται επιφυλάξεις για την ικανότητα της σημερινής κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει. 

Σε αντίθεση με το "κάπνισμα" και με τα Εξάρχεια, στην περίπτωση του προσφυγικού τα μαντάτα δεν είναι καλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα, άθλιους και ξεδιάντροπους προπαγανδιστές και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει, αργά ή γρήγορα, τις συνέπειες της λαϊκίστικης, ανεύθυνης, αλλά και επικίνδυνης στρατηγικής που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Η ώρα της κρίσης φτάνει...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή