από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Βόμβες» Σκυλακάκη: Στον αέρα 13η σύνταξη και επίδομα θέρμανσης το 2020

«Βόμβες» Σκυλακάκη: Στον αέρα 13η σύνταξη και επίδομα θέρμανσης το 2020
Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θοδωρής Σκυλακάκης, για τον προϋπολογισμό του 2020.

Για την 13η σύνταξη το 2020 δήλωσε πως, «υπάρχει στον προϋπολογισμό το σχετικό κονδύλι, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα χρησιμοποιηθεί, έχουμε μπροστά μας και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε πόσα είναι τα χρήματα που προβλέπονται για τα αναδρομικά».

Για το 2019 τόνισε ότι το ποσό που θα διατεθεί για το μέρισμα θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, αφού όμως μπουν στον λογαριασμό και τα έσοδα του Νοεμβρίου.

«Τα χρήματα είναι περιορισμένα, αν προκύψουν όμως, με χαρά θα δοθούν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μόνιμο μέτρο αν υπάρχουν χρήματα θα δοθούν».

Ως προς αν θα δοθεί κάποιο ποσό στο τέλος του χρόνου ως 13η σύνταξη το απέκλεισε λέγοντας ότι «αυτά που ήταν να δοθούν τέλος του χρόνου, δόθηκαν το Μάιο», αναφερόμενος σε ότι δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Για τα επιδόματα δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα που να κόβεται», ενώ τόνισε ότι πέρυσι το σχετικό κονδύλι ήταν 640 εκατ. ενώ φέτος είναι 850 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα υπάρξει αλλαγή των κριτηρίων.

Το κονδύλι που διατίθεται για το σύνολο των επιδομάτων σύμφωνα με τον υφυπουργό, «στον προϋπολογισμό του 2019 προβλέπονταν 2.20 δισ. και αυτόν το χρόνο είναι 3 δισ. ευρώ».

Σχετικά με το αν θα χορηγηθεί και το 2020 το επίδομα θέρμανσης, απάντησε πως «στον προϋπολογισμό του του 2020 δεν προβλέπεται κονδύλι».

Επίσης ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος, τόνισε πως θα είναι το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό και από αυτό θα αφαιρούνται η εισφορά αλληλεγγύης και η διατροφή.

Οι φόροι ήταν ένα σημείο στο οποίο έδωσε βάρος ο υφυπουργός λέγοντας ότι «οι μισθωτοί θα δουν μείωση των φόρων από 1η Ιουλίου προσθέτοντας ότι, «θα έρθει και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ και το 2020».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή