από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τομά Πικετί: «Αναγκαίο ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών διεκδικήσεων» (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τομά Πικετί: «Αναγκαίο ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών διεκδικήσεων» (ΦΩΤΟ)
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019

«Να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα αλλά και η συνοχή της ΕΕ» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του για την συνάντησή του με τον Γάλλο Οικονομολόγο Τόμας Πικετί.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Συνάντησα στο Παρίσι τον Thomas Piketty και κουβεντιάσαμε για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τις εγγενείς αδυναμίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Μιλήσαμε για τον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα απέναντι στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για την ανάγκη αναζωογόνησης της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου και για τη σημασία οι δυνάμεις της κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης στην Ευρώπη να αποκτήσουν ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα διεκδικήσεων και δράσης.

Συμφωνήσαμε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της φορολόγησης του πλούτου, της προώθησης δημόσιων επενδύσεων από τις πλεονασματικές χώρες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, αλλά και γενναίας στήριξης των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα αλλά και η συνοχή της ΕΕ.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή