από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε το δρόμο για την ανασύνταξη της κυβερνώσας Αριστεράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019

Με κεντρικό σύνθημα της συνεδρίασης «Ξεκινάμε για την Αριστερά της Εποχής μας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις διαδικασίες της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

"Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Δεν θα χρειαστεί. Όπως πως έγινε και σε άλλες χώρες, οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά με αναλογική εκπροσώπηση, θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας ΟΛΩΝ των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων", επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, σχολίασε πως "αυτό είναι που τρομάζει τον κ. Μητσοτάκη, είτε γιατί ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές".

Επίσης, είπε χαρακτηριστικά: Αν θέλει να την φέρει νωρίτερα αυτή την αναμέτρηση, τόσο το καλύτερο.

"Στόχος της ΚΕΑ η ανασύνταξη της πολιτικής συμμαχίας"

Για τους στόχους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι στόχος της είναι η «ανασύνταξη, η ανασυγκρότηση και ο μετασχηματισμός της πολιτικής συμμαχίας σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα της αριστεράς, της κυβερνώσας αριστεράς».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Η σκληρή πραγματικότητα της πράξης και της πολιτικής της, θα έλεγα ότι σκίζει με μεγάλη ταχύτητα, το πέπλο των υποσχέσεων, των προσδοκιών και το πέπλο ακόμα της επικοινωνίας της», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή