από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τα «καυτά» θέματα στις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης

Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2020

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ

Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση για όσα ελέχθησαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τις τουρκικές προκλήσεις μιας και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη τόσο στο ελληνικό FIR όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για την υπογραφή του Μνημονίου ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να εκφράσει τις ενστάσεις του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά συγχρόνως θα ζητήσει και επανεξέταση της στρατηγικής της χώρας απέναντι στις ΗΠΑ από τη στιγμή που, όπως διαπιστώνει, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προέβη σε καμία δημόσια δήλωση στήριξης της Ελλάδας έναντι της Αγκυρας και των τουρκικών προκλήσεων.

Η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προσέρχεται στη συνάντηση με βαριά ατζέντα, καθώς τάσσεται υπέρ της προσφυγής στη Χάγη υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι αυτή θα αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. 

Οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ θα αναφερθούν και στον εκλογικό νόμο αλλά και στο πρόσωπο που θα προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή