από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου - Ποιος αναλαμβάνει το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού

Το μέγαρο Μαξίμου

Το μέγαρο Μαξίμου

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020

Η πρέσβης Ελένη Σουρανή αναλαμβάνει διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, προερχόμενη από την Α4 Διεύθυνση Ελληνοτουρκικών, που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, καθώς είχε επιστρέψει στην Αθήνα μετά τη θητεία της στην πρεσβεία στα Τίρανα, σύμφωνα με το paron.gr. 

Στη θέση αυτή διαδέχεται την κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία παρέμεινε μόλις έξι μήνες σε αυτή και καθώς φαίνεται ότι δεν ευδοκίμησε στο «κλίμα» του Μαξίμου, επέλεξε τη «χρυσή έξοδο» προς την πρεσβεία της Ουάσινγκτον.

Πάντως φαίνεται ότι απουσιάζει από την κυβέρνηση ο κεντρικός νους για τη χάραξη αλλά και για τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής...

Πάντως η κ. Σουρανή βρήκε έναν παλιό της γνώριμο στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς ο κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οποίος ήταν δεύτερος μετά την κ. Παπαδοπούλου, μέχρι το φθινόπωρο υπηρετούσε ως επιτετραμμένος στην πρεσβεία στα Τίρανα με πρεσβευτή την κ. Σουρανή. Τουλάχιστον, στο Μαξίμου θα έχουν από πρώτο χέρι εικόνα για τα ελληνοαλβανικά.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή