από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καταιγιστικές εξελίξεις: Η πρόταση που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Αλλαγής

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, όπως αποκαλύπτει το news247.gr και ο Βασίλης Σκουρής, που φέρνει η κατάργηση του νόμου για την πρώτη κατοικία, η οποία δείχνει να μετατρέπεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης στο εσωτερικό της το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή, αναμένεται να αρνηθεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς το θέμα θα την φέρει αντιμέτωπη με σύσσωμη την αντιπολίτευση. Η πρόταση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, όπως είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, θα μετατραπεί με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής σε επερώτηση, η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς θα την υπερασπιστεί εισαγωγικά στη Βουλή η ίδια η Φώφη Γεννηματά, θα συμμετάσχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και συνεπώς, δεν θα μπορεί να απουσιάζει πλέον ο πρωθυπουργός.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, φέρεται αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, δίνοντας συνέχεια σε αυτή. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προτείνει να ζητηθούν από τις τράπεζες όλα τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής να επεξεργαστεί και να προτείνει λύση στο πρόβλημα, ενώ εγκαταλείφτηκαν οι σκέψεις να ζητηθεί παράταση για ένα χρόνο στον ισχύοντα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή, μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα θα ζητήσει επίσημη συνάντηση με το Κίνημα Αλλαγής για διαμόρφωση κοινής γραμμής στο θέμα. Στόχος η κοινή δράση των δυο κομμάτων, από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα απορρίψει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο σημείο αυτό και το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει αν λάβει γενναίες αποφάσεις, αφού η ανταπόκριση ή όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει σημείο σημαντικών συζητήσεων στο εσωτερικό του.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή