από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με την Αστυνομία

Ο Μάξιμος Σαράφης

Ο Μάξιμος Σαράφης

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Μάξιμος Σαράφης» επικοινώνησε με την αστυνομία.

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας που αναζητούνταν από τις αρχές καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή,φέρεται να δήλωσε πρόθυμος να καταθέσει.

 Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο «Μάξιμος Σαράφης» όσο και η «Αικατερίνη Κελέση» κλήθηκαν από την Επιτροπή να καταθέσουν, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

 Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για τους προστατευόμενους μάρτυρες και την κατάθεσή τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή, καθώς εκπρόσωποι της πλειοψηφίας μετέβησαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκειμένου να του ζητήσουν να κρίνει το καθεστώς προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

 Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει ότι «ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αδειάζει τις παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από την Προανακριτική Επιτροπή να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση για κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων με χρήση ηλεκτρονικών Μέσων».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή