από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis από την Προκαταρκτική Επιτροπή.
Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020

Με τεχνάσματα και τερτίπια η πλειοψηφία της επιτροπής προσπαθεί να συσκοτίσει το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να σέβεται τη νομιμότητα" υπογράμμισε ο Παπαγγελόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

"Η πλειοψηφία της επιτροπής ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ως εισαγγελέας, δεν το τηρεί όμως. Η ΝΔ δυστυχώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει συνιστώσες. Υπάρχει η συνιστώσα της παράνοιας και της διαφθοράς" ανέφερε.

Όπως σημείωσε, "ο νόμος είναι σαφής. Οι μάρτυρες πρέπει να πάνε σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου. Έχουμε δύο νεκρούς στη Novartis και μία απόπειρα αυτοκτονίας. Να πάνε σε ξεχωριστό χώρο με αλλοιωμένη φωνή και χαρακτηριστικά".

Ο Παπαγγελόπουλος εξέφρασε επίσης την απορία του για το γεγονός ότι η Ελ. Ράικου έσπευσε να πάει να πάρει κατάθεση όταν έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας στο Χίλτον, καθώς ισχυρίστηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πηγαίνει ο επικεφαλής.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τους τέσσερις εισαγγελείς που έχουν καταθέσει στην επιτροπή "πικραμένους" και ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχουν πάει φυλακή μόνο από τις καταθέσεις τους.

"Ο κ. Αθανασίου προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και την ίδια του την προσωπικότητα. Λέει ότι 4,5 χρόνια ερχόταν στο γραφείο μου, ότι του συμπεριφερόμουν με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο και παρόλα αυτά συνέχιζε να ερχόταν. Λέει ψέματα. Ο εισαγγελέας δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής εξουσίας" τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

"Η κ. Ράικου είπε ότι 30 χρόνια αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν και το γνωρίζουν όλοι. Κανείς εισαγγελέας δεν το έχει επιβεβαιώσει. Ο κ. Αθανασίου λέει ότι με ξέρει 40 χρόνια και δεν είχε ακούσει ποτέ να αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν ή να με λένε" σημείωσε σε άλλο σημείο.

Συνεχίζοντας, ο Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι "η κ. Τουλουπάκη έχει μία έντονη προσωπικότητα και μία ιστορία που απέχει πολύ από το να είναι υποχείριό μου. Δεν μπορεί να ελεγχθεί από εμένα. Είναι εισαγγελέας, δεν υπάγεται στο υπουργείο. Εκ πεποιθήσεων δε θα διανοούμουν ποτέ να της πω κάτι. Είχε τρεις επόπτες και οι τρεις ενέκριναν τις ενέργειές της".

Ο Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι το γεγονός ότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί αποδεικνύει ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι σκευωρία.

"Θα τους ταράξω στη νομιμότητα, τον τόπο αυτό οφείλει να κυβερνά ο νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Και να χάσω θα είμαι στο στρατόπεδο των έντιμων, ηρωικά νικημένων. Αν κερδίσουν θα είναι οι διεφθαρμένοι νικητές" κατέληξε.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή