από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δύο εκδοχές για όσα κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» στη ΓΑΔΑ

Novartis

Novartis

Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020

Εντελώς διαφορετικές είναι οι εκδοχές που παρουσιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΖΑ αναφορικά με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis "Μάξιμου Σαράφη". Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει επιβεβαίωση του σκανδάλου με την φαρμακοβιομηχανία.

"Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, πιθανολογήσεις όλα όσα έλεγα. Δεν έχω κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς" φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες αναφέρουν πως ο Σαράφης "τα παίρνει όλα πίσω".

Πηγές ΝΔ: "Άδειασε" Τουλουπάκη – Δεν ξέρει τίποτα για Σαμαρά

Κατά τις ίδιες πηγές, ο προστατευόμενος μάρτυρας "αδειάζει" την Ελένη Τουλουπάκη για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας του Νίκου Μανιαδάκη.

Για τον συγκεκριμένο, ο μάρτυρας ανέφερε -σύμφωνα με πληροφορίες- πως κατέθεσε στην Τουλουπάκη από τις αρχές Γενάρη ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση, αλλά πως εκείνη δεν το κατέγραψε ως γεγονός, γιατί όπως είπε "δεν ήθελε να τον εμπλέξει" (τον Μανιαδάκη).

Σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να ξεκαθάρισε πως "δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι …πιθανολόγηση".

Φέρεται επίσης να χαρακτήρισε ανακριβές το έγγραφο του FBI ότι ήταν μάρτυρας, ενώ δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση. "Πέρα από τυχόν εύνοια κατά την εκτίμηση του δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του", φαίνεται πως είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι κατέθεσε πως δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο και για τους κ.κ. Σαλμά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο, Πικραμμένο και Βενιζέλο.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει το σκάνδαλο

Από την άλλη πλευρά, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως ο "Μάξιμος Σαράφης" επιβεβαιώνει όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, λέγοντας ότι δίνει στοιχεία πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες πλυντήριο καθώς και πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών. 

Πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο μάρτυρας μίλησε για σχέσεις υπουργού Υγείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και πώς μέσω mail έφτιαχναν τις τιμές. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή