από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δημοσκόπηση «βόμβα» αλλάζει τα δεδομένα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Διχογνωμία προκύπτει στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας σύμφωνα με έρευνα της Interview
Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020

Διαφωνία σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών σύμφωνα με την 7η έρευνα COVID CONTROL που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Διχογνωμία προκύπτει στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κλπ, έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;”, οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή