από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Novartis: Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη – Τι «ξέχασαν» Αγγελής και Ράικου

Δικαιοσύνη

Δικαιοσύνη

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020

Tην κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, σχολιάζουν μετά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής κοινοβουλευτικές πηγές, προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την χαριστική βολή στο αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας στο σκάνδαλο της Novartis έδωσε κατά τη διάρκεια της εξέτασής της η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου», αναφέρουν.

«Στη σημερινή συνεδρίαση δεν ακούστηκαν ούτε μια φορά οι λέξεις “Παπαγγελόπουλος, Ρασπούτιν, σκευωρία” και το σημαντικότερο -όπως αποκάλυψε η κ. Δημητρίου- δεν είχαν ακουστεί ποτέ κατά την περίοδο των ερευνών και από τους δικαστές Αγγελή και Ράικου που δύο χρόνια μετά καταγγέλλουν όψιμα παρεμβάσεις στο έργο τους εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες».

Σήμερα μάθαμε ότι η κ. Ράικου παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά χωρίς να καταγγείλει στους προϊσταμένους της το παραμικρό. «Θυμήθηκε» παρεμβάσεις, σκευωρίες και Ρασπουτιν όταν έναν χρόνο μετά πληροφορήθηκε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του γιατρού συζύγου της μετά το άνοιγμα των κοινών τους λογαριασμών στους οποίους βρέθηκαν εμβάσματα από την Novartis Ελβετίας.

Μάθαμε επίσης για τις επισκέψεις Αμερικανών δικαστών και κλιμακίων του FBI στη χώρα μας, όχι φυσικά για να πάρουν μέρος στην σκευωρία, για την οποία μόνο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο, αλλά για να φωτίσουν όλες τις πλευρές του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών.

Μάθαμε επίσης ότι «ο κ. Ιωάννης Αγγελής ο οποίος “θυμήθηκε” παρεμβάσεις, σκευωρίες και Ρασπούτιν τρεις εβδομάδες μετά την κατάθεσή του στην Προανακριτική, στην οποία δεν είχε αναφέρει το παραμικρό, ότι την επίμαχη περίοδο είχε κάνει τέσσερις αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις οποίες πρόσθετε, άλλαζε και αφαιρούσε πράγματα ανάλογα με την σκοπιμότητα που ήθελε να εξυπηρετήσει. Και σε αυτές όμως δεν υπήρχε το παραμικρό για σκευωρία, παρεμβάσεις και Ρασπούτιν. Και τις τέσσερις αυτές αναφορές “ξέχασε” να τις θέσει σε γνώση των μελών της Προανακριτικής», καταλήγουν οι κοινοβουλευτικές πηγές που σχολιάζουν τις εξελίξεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή