από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Νέα δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των υπουργών που εκτοξεύτηκαν μέσα στην πανδημία

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Παρασκευή, 01 Μάιος 2020

Θετική γνώμη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης έχει το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega οι 7 στους 10 πολίτες κρίνουν θετικά το έργο της κυβέρνησης μέσα στην πανδημία.

Η πλειοψηφία των πολιτών απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η πανδημία του κορωνοϊού με 38. Ακολουθούν η οικονομία με 31%, η ανεργία με 9% και με 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό του φόβου των πολιτών λόγω της πανδημίας. Τον Ιανουάριο του 2020 μόλις το 1% των πολιτών ενδιέφερε ο φόβος για την πανδημία. Τον Μάρτιο το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 49% και τον Απρίλιο έφτασε στο 40%.

Όσον αφορά τους υπουργούς της κυβέρνησης ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο πιο δημοφιλής. Ο υπουργός Υγείας με 22% είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Ακολουθεί ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 11% και ο Άδωνης Γεωργιάδης με 8%. Στη συνέχεια βρίσκονται η Νίκη Κεραμέως με 7%, Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Σταϊκούρας με 5% και ο Νίκος Δένδιας με 4%.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς που εξελίχθηκε σε πρόσωπο των ημερών βρίσκεται μαζί με τον υπουργό εξωτερικών στο 4%.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 73% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 44%. Στην τρίτη θέση είναι ο πρώην Πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας με 42%.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή