από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αισιόδοξα τα μηνύματα νέας δημοσκόπησης τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το Κίνημα Αλλαγής - Η εξήγηση για τα τεράστια ποσοστά της ΝΔ

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020

Πόσο επηρέασε η πανδημία τη στάση των πολιτών έναντι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων καταγράφουν οι εκλογικές τάσεις που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Τα βασικά συμπεράσματα έχουν ως εξής:

• Και στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς, τα έντονα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας έστρεψαν τους πολίτες προς τα κυβερνητικά κόμματα.

• Η αυξημένη αποδοχή και στήριξη προς την κυβέρ­νηση και τη ΝΔ δεν είναι ισοβαρής, καθώς προκύπτει περισσότερο από την επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, για την οποία είχε εξάλλου και τη στήριξη του συνόλου της αντιπολίτευσης, και λιγότερο από τους κυβερνητικούς χει­ρισμούς στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο.

• Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν μια εικόνα σταθερότητας ή και μικρής βελτίωσης σε ορισμένους δείκτες, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες επιβράβευσαν τη στάση και τις προτάσεις τους στη διάρκεια της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα το Παρόν

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή