από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η όχι και τόσο... αξιόπιστη Metron Analysis

Ο Στράτος Φαναράς

Ο Στράτος Φαναράς

Η Metron Analysis είναι η εταιρεία που έβγαζε μπροστά τη Νέα Δημοκρατία πριν από τις ευρωεκλογές
Σάββατο, 27 Δεκέμβριος 2014 16:25

Πριν από λίγες ημέρες και μετά από τη γνωστοποίηση της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου, τα εκδοτικά συγκροτήματα και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, σε αντίθεση με την κοινή λογική, αλλά και με το πλατύ εκλογικό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες δήθεν η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία έκλεινε. 

Σήμερα, ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Metron Analysis, ξεπέρασε τον εαυτό του. Στην ανάλυση επί των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιεί για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ούτε λίγο, ούτε πολύ "βγάζει"... ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή μας λέει ότι πάμε σε ντέρμπι. Ναι, καλά διαβάσατε. Την στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει σε όλα τα επίπεδα και που ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είναι ξεδοντιασμένος και έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί από τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Στράτος Φαναράς μας λέει ότι η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου μπορεί να φτάσει από τις 8 μονάδες που είχε φτάσει τον περασμένο Οκτώβρη, σε ποσοστό μικρότερο από τις 3,2%, που έδινε η εταιρεία του στις 13 Δεκέμβρη. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα δημιουργήσουν περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας, αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κατακτά την αυτοδυναμία. Με την εξέλιξη της καμπύλης που παρουσιάζει δε, σε μία κρίσιμη συγκυρία, θέλει να υπενθυμίσει ότι... η διαφορά μειώνεται. 

 

Πρόκειται για την ίδια εταιρεία, την Metron Analysis, που λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του Μάη του 2014, έδειχνε τη Νέα Δημοκρατία να περνάει μπροστά. (Δείτε ΕΔΩ).

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις ευρωεκλογές με διαφορά 4%. Αυτό, όμως, αποτελεί ψιλά γράμματα για τους δημοσκόπους που δίνουν τη δική τους προεκλογική μάχη. 

Αφού δεν νοιάζονται οι ίδιοι για την αξιοπιστία τους, θα νοιαστούμε εμείς. Οι κάλπες είναι κοντά. Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει. Και οι αξιοπιστία κάποιων θα μετρηθεί. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή