από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Όλη η αλήθεια για το ψευτοκίνημα «Παραιτηθείτε» - Πάρτε το χαμπάρι: Δεν πέφτει η κυβέρνηση Τσίπρα

Σύνταγμα

Σύνταγμα

Όλη η αλήθεια για το πρόπλασμα της επιδιωκόμενης πραξικοπηματικής ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016

"Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα". Δηλαδή "όλοι μαζί, ανεξάρτητα από το ταξικό συμφέρον". Δηλαδή "Και οι επιχειρηματίες και οι εφοπλιστές και οι εργαζόμενοι και οι προλετάριοι". Δηλαδή "Καμία ιδεολογία, κανένας σκοπός και φαινομενικά καμία ηγεσία". Και, όμως, ηγεσία υπάρχει για το κίνημα "Παραιτηθείτε" που διαδηλώνει στις 15 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος προσβάλλοντας με βάναυσο τρόπο που αγώνες που έχουν δοθεί εκεί.

 Η σπορά των δοσίλογων της Κατοχής είναι εδώ και ετοιμάζεται να διαδηλώσει στο Σύνταγμα. Εναντίον ποιου; Μα της κυβέρνησης της Αριστεράς φυσικά. Για ποιον λόγο; Για να την ανατρέψει. Και τι θα επιτύχει αν ανατραπεί η κυβέρνηση; Θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα για την παλινόρθωση του αντιλαϊκού, αντικοινωνικού μαύρου Μέτωπου, που διαδραματίζει τον ρόλο της προστάτιδας δύναμης των διαπλεκόμενων συμφερόντων και της ντόπιας ολιγαρχίας. 

Το κίνημα (Να δούμε τελικά πόσο "κίνημα" είναι) "Παραιτηθείτε", είναι ακαθόριστο, απροσδιόριστο, αγνώστου προέλευσης. Ή μήπως όχι. 

Το κίνημα "Παραιτηθείτε", ακόμη και αν πρόκειται για τη μειοψηφία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της ελίτ ή όπως λένε οι νεοφιλελεύθεροι ταγοί "τη χώρα της δημιουργίας" έχει γερές βάσεις και έχει βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους: Να διχάσει τους Έλληνες, να ανατρέψει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και να φέρει ξανά στην εξουσία τους εχθρούς του λαού, το παλιό, το χρεοκοπημένο και το διεφθαρμένο. Αντλεί τις ιστορικές καταβολές του από τους δοσίλογους της κατοχής, από τους χαφιέδες της Χούντας, από το παρακράτος της Δεξιάς, από την ολιγαρχία που επί δεκαετίες λειτούργησε παρασιτικά σε βάρος του ελληνικού λαού, από τα περιθωριακά κινήματα των γουνοφορεμένων κυριών της Δεξιάς και του Κολωνακίου που διοργάνωνε ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον πρώτο καιρό της "Αλλαγής" στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Συγκροτείται από τους υποτακτικούς των ξένων, υπερεθνικών συμφερόντων και προέρχεται άμεσα από το ψευτοκίνημα "Μένουμε Ευρώπη" που χρηματοδοτήθηκε από κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού για να ηττηθεί κατά κράτος από το ασυγκράτητο λαϊκό ποτάμι του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015.

Ας ρίξει μια ματιά ο κάθε ένας για να δει ποιοι υποστήριξαν το ΝΑΙ τότε, εκείνο τον Ιούλη, τον Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση Τσίπρα έδινε μάχη κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της χώρας, κόντρα στη διαπλοκή και στα "σκληρά" ευρωπαίκά μπλοκς που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ, χρεοκοπημένη και κατεστραμμένη. Όλοι εκείνοι που ευθύνονται για την κατρακύλα της χώρας, το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό της χώρας, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που ρουφούν το αίμα των εργαζομένων τους, τα πολιτικά τζάκια, οι βαρωνίες της διαπλοκής, οι ολιγάρχες των μίντια, η τραπεζοκρατία και το νεοφιλελεύθερο περιθώριο ήταν τότε εκεί, θα είναι εκεί και αύριο.

Οι ίδιοι είναι τώρα που επιδιώκουν τον διχασμό. Αυτοί που δεν διαδήλωσαν ποτέ για τα δίκια του λαού, αυτοί που χρόνια προπαγάνδιζαν κατά των διαδηλώσεων με το επιχείρημα της... κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά τώρα διαδηλώνουν για την ανατροπή μιας κυβέρνησης, κυβέρνησης της Αριστεράς φυσικά, θα είναι εκεί, εξόφθαλμα βαλτοί.

Η πρακτική τους είναι όμοια με τα χρηματοδοτούμενα από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ "αυθόρμητα" ή κάθε λογής κινήματα ανατροπής των φιλολαϊκών ή αριστερών κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική. Το ιστορικό μοντέλο που αποτελεί τη βάση εντοπίζεται στη Λατινική Αμερική, στα πραξικοπήματα και τις ανατροπές των κυβερνήσεων. Αυτά φαντασιώνονται: Γουατεμάλα 1954, Αϊτή 1959, Βραζιλία 1964, Ουρουγουάη 1969, Βολιβία 1971, Χιλή 1973, Αργεντινή 1976, Ελ Σαλβαδόρ 1980,Παναμάς 1989, Περού 1990. Το κίνημα "Παραιτηθείτε" οργανωμένο καλά από τα κέντρα και τα παράκεντρα του ντόπιου κατεστημένου, ορίζει ως αντικειμενικό σκοπό την με πραξικοπηματικό τρόπο ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Δείτε ποιοι προμοτάρουν και προβάλλουν το κίνημα "Παραιτηθείτε". Τα χρηματοδοτούμενα από τις τράπεζες, από τα δομημένα συμφέροντα και από τους επιχειρηματικούς ομίλους ΜΜΕ της διαπλοκής.  

Το 2002 στην Βενεζουέλα ξένα συμφέροντα και τα ντόπια δουλικά τους είχαν επιχειρήσει στη Βενεζουέλα να ανατρέψουν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, με το λεγόμενο "τηλεοπτικό πραξικόπημα". Ο επικεφαλής του πραξικοπήματος Έκτορ Ραμίρεζ Πέρεζ δήλωνε «Ευτυχώς είχαμε ένα ισχυρό όπλο Όπως είδατε, ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις δε χρειάσθηκε να πυροβολήσουν ούτε μία φορά. Το μεγάλο μας όπλο ήταν τα μέσα ενημέρωσης».

Σήμερα γνωρίζουμε ποιοι είναι οι επικεφαλής της εγχώριας απόπειρας "βελούδινου πραξικοπήματος".

Σε επίπεδο φυσικό: Η ντόπια ολιγαρχία και τα ξένα συμφέροντα που θέλουν την πολιτική αποσταθεροποίηση, την κοινωνική εξαθλίωση, τον οικονομικό μαρασμό.

Σε επίπεδο πολιτικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε αμέσως να προσφέρει κάλυψη στο ψευτικίνημα νομίζοντας ότι έτσι θα έρθει στην εξουσία, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, με παρακρατικές μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Πρωτοκαπετάνιος είναι ο ακροδεξιός Άδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικοινωνιακή κουμανταδόροι, οι αρουραίοι της "Ομάδας Αλήθειας". Στη συγκέντρωση του κινήματος "Παραιτηθείτε" θα συγκεντρωθεί όλη η σάρα και η μάρα της ελληνικής κοινωνίας: Το νεοφιλελεύθερος περιθώριο, οι γραβατωμένοι καριερίστες των μεγάλων επιχειρήσεων, όλα τα λούμπεν στοιχεία της Δεξιάς και της ακροδεξιάς και οι μισθοφόροι της ολιγαρχίας. 

Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει το ψευτοκίνημα. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έπεσαν και επίσημα οι «μάσκες» στη Συγγρού, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση σε επίσημη ανακοίνωσή της  καλεί τον Νίκο Φίλη να παραιτηθεί. Κι αυτό γιατί ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε την ουσία της αντικυβερνητικής συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε», στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο και η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε» και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Πρόβλημα στη Δημοκρατία, όμως, δημιουργούν οι πρακτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απροκάλυπτα δηλώνει ότι είναι ο θλιβερός υπάλληλος ντόπιων και ξένων αφεντάδων. 

 

Εξάλλου πρόσφατα αποκαλύφθηκε ποιοι και πως οργανώνουν πραξικόπημα για την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής τους (Διαβάστε: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Το σχέδιο πραξικοπήματος για την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα (Ονόματα και διευθύνσεις).

 

Πάρτε το χαμπάρι, όμως: Αυτή η κυβέρνηση δεν ανατρέπεται. 

 

Δείτε την αφίσα του κινήματος "Παραιτηθείτε" 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή