από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ρέντσι: O Τσίπρας έφερε αριστερό άνεμο στην Ευρώπη

Ο Ρέντσι

Ο Ρέντσι

"Ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας κάνει κακό στην Ευρώπη"
Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016

Τη θέση ότι η Γερμανία «χρειάζεται και η ίδια να μην παραμείνει σε ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, διότι διαφορετικά θα κάνει κακό στην Ευρώπη αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό» υποστήριξε ο Ματέο Ρέντσι.

Σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε στην Ρώμη η εφημερίδα La Repubblica, ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αναμορφωθεί εκ των έσω, με συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως έχει πει επανειλημμένα στον Φρανσουά Ολάντ, ότι θα ήθελε να έδειχνε κι η Γαλλία λίγο περισσότερο θάρρος.

«Την πρώτη φορά που έθεσα το θέμα της ευελιξίας σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Και η προσπάθεια καταβλήθηκε μόνον για να πετύχω να ενταχθεί η λέξη ευελιξία στο τελικό κείμενο», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως «τότε δεν υπήρχε ακόμη ο Τσίπρας, ο οποίος έπειτα έφερε έναν αριστερό άνεμο στη συζήτηση– και ούτε στην Ισπανία είχαμε τα σημερινά δεδομένα».

«Τώρα, μετά από δυο χρόνια, μοιάζει να υπάρχει μια εναλλακτική, την οποία, ως χώρα, υποστηρίζουμε» είπε ο Ρέντσι.

Την περασμένη εβδομάδα πολύ κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα ποσοστά του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών σε όλη την επικράτεια, γεγονός που αποδίδεται από τους αναλυτές στην αποτυχία διαμόρφωσης μιας εικόνας κάθαρσης και αυτοκριτικής.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή