από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι demode αθλιότητες της Μαύρης Δεξιάς του Μητσοτάκη

Πατέρας και υιός

Πατέρας και υιός

Η Δεξιά όπως τη γνωρίζαμε από τα παλιά τα χρόνια
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 23:52

Πάντοτε ίδια ήταν και είναι η Δεξιά. Από τα παλιά τα χρόνια. Από τότε που έστηνε αντισυγκεντρώσεις δήθεν αγανακτισμένων πολιτών, από τις δολοφονίες των Πέτρουλα και Λαμπράκη, μέχρι την εποχή του Κώστα Μητσοτάκη που σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, μέχρι και σήμερα, που τα ηνία της ηγεσίας της ΝΔ έχει πάρει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επειδή το μήλο, όπως λέει και ο λαός, πέφτει κάτω από τη μηλιά εξηγούμαστε: 

Το απόγευμα της Τετάρτης το ψευτοκίνημα των #Παραιτηθείτε έχει συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με πολύ μεγάλη ένταση το εν λόγω κίνημα. Το ίδιο απόγευμα, το απόγευμα της Τετάρτης οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ενόχληση και αντίδραση της ΝΔ, αλλά και της ίδιας της διαπλοκής, που ούτε λίγο, ούτε πολύ έσπευσαν να χρεώσουν στην κυβέρνηση τον... γενικό ξεσηκωμό των αντιεξουσιαστών. 

«Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε μία αστεία ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η έλλειψη αφηγήματος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον θίασό του οδηγεί σε αθλιότητες, προβοκατόρικου χαρακτήρα. Αφού πρώτα η ΝΔ στήνει σκηνικό έντασης, ελλείψει σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου, τώρα ενοχλείται από το γεγονός ότι στο κέντρο της Αθήνας θα κατέβουν οι αναρχικοί. Και, όπως προαναφέραμε, το ακόμη χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να χρεώσει τυχόν επεισόδια, με προκαταβολικό τρόπο στην κυβέρνηση. Λες και η κυβέρνηση θέλει επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τη στιγμή που διαδηλώνει μία μειοψηφική γκρούπα εντεταλμένων νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών. Λες και στην κυβέρνηση δεν είχαν προϋπολογίσει τυχόν προβοκάτσιες από την Δεξιά ή από κύκλους που παραδοσιακά επιδιώκουν την ανωμαλία και την αντιδημοκρατική εκτροπή.

Και επειδή, όπως είπαμε, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει να θυμίσουμε και τούτο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που χρέωνε τη δράση της ένοπλης οργάνωσης "17 Νοέμβρη" στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκείνος ήταν που στον τότε πρέσβη των ΗΠΑ Τόμας Νάιλς έβαζε ιδέες περί εμπλοκής του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να γράφονται τα τραγελαφικά, αστεία reports, τα οποία στη συνέχεια υιοθετούσαν κύκλοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Η Μαύρη Δεξιά, στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2002, γελοιοποιήθηκε με την εξάρθρωση της οργάνωσης. 

Σε Αμερικανικά έγγραφα φαίνεται ότι οι Αμερικανοί μέχρι και λίγους μήνες πριν από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, ήταν πεπεισμένοι για την σχέση της οργάνωσης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ παρακολουθούσαν τους Κώστα Λαλιώτη και τον Σήφη Βαλυράκη. Σε ένα από τα έγγραφα μάλιστα συνέδεαν τους κ.κ. Λαλιώτη και Βαλυράκη με το μέλος της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη» Χρήστο Τσουτσουβή.

Ο Τόμας Νάιλς σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό το 2001 είχε αποκαλύψει ότι το 1995 είχε δώσει στην ελληνική κυβέρνηση, στον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή λίστα με υπόπτους για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη. Λίγο – πολύ ο καθένας μπορεί να φανταστεί ποιοι ήταν οι ύποπτοι τους οποίους υποδείκνυε ο Νάιλς και κατ’ επέκταση ο καθένας μπορεί να φανταστεί για ποιους λόγους η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε σοβαρά υπόψη την λίστα του, φθάνοντας στο σημείο να διαψεύδει, το 2001, την ύπαρξή της. Επίσης δεν είναι είναι δύσκολο κανείς να φανταστεί ποιοι ήταν οι καλοί φίλοι και πληροφοριοδότες του Νάιλς.

Το 2002 η εφημερίδα «Το Καρφί» έφερνε στη δημοσιότητα έκθεση την οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε συντάξει ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Στρατηγός Γρυλλάκης μαζί με συνεργάτες του και στενούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Στρατηγός Γρυλλάκης είχε διαψεύσει εκείνο το δημοσίευμα και το ίδιο είχαν πράξει και κύκλοι προσκείμενοι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Από εκείνη την έκθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε προκύψει και η περίφημη λίστα Νάιλς.

Κάτι παρόμοιο πάει να κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πολιτική ένδεια, ο φτωχός νους και η ανικανότητα οδηγούν σε αστείες θεωρίες, με όχημα την κοινωνική ένταση και μόνο και αντικειμενικό σκοπό την αποσταθεροποίηση. 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή