από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΧΑΜΟΣ στο τσίρκο του Μητσοτάκη με τις δηλώσεις Δένδια - Τους ΔΙΕΣΥΡΕ ο Νίκος Παππάς

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας

Μύλος στη Νέα Δημοκρατία
Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2016

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στον ΣΚΑΙ ότι η αν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση θα επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν οι 4 υπερθερματιστές των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες, πηγές του Μοσχάτου κράτησαν αποστάσεις από το κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος σημειώνοντας ότι «εξέφρασε προσωπικές απόψεις», επισημοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μέσα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

«Σας λέω ευθέως ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό και η Ν.Δ. θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Χρήματα που δόθηκαν θα πρέπει να δοθούν πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας.

Πηγές του Μοσχάτου αναφέρουν ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας «είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον «νόμο Παππά» και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ν.Δένδια σημείωνε ότι «η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί».

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού» ανέφερε ο υπουργός.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή