από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την απόσυρση Καλογρίτσα

Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ο Χρήστος Καλογρίτσας

Αμήχανη η αντίδραση της αντιπολίτευσης
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016

Με επίθεση στην κυβέρνηση υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξελίξεις αναφορικά με την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε ο Ιωάννης Κολογρίτσας και την τροπή που πήρε η υπόθεση μετά την αδυναμία του να καταβάλει την πρώτη δόση. Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Πως σχολιάζουν τις εξελίξεις ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

«Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα»

«Πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της.

«Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Είναι, επίσης, ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την Κυβέρνηση Επιτροπή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

«Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται»

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας: «Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ TV κλυδωνίζεται. Οι υπουργοί του κ.Τσίπρα και οι κομματικοί δημοσιογράφοι του, αναζητούν επειγόντως τον νέο Καλογρίτσα».

 «Να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοιπα εθνικής εμβέλειας κανάλια»

«Ζητούμε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν και όλα τα υπόλοιπα εθνικής εμβέλειας κανάλια που λειτουργούν άνω της 20ετίας, αφού βεβαίως καταβάλλουν το τίμημα των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κ. Βούτσης να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση επανασύσταση του ΕΣΡ, ώστε όλες οι άδειες να εκδοθούν από την ανεξάρτητη αρχή», το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων.

 «Ο λαός και η ενημέρωσή του, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι»

«Τελικά, «άνθρακες ο θησαυρός» της κυβέρνησης, που παραμύθιαζε το λαό ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ «για τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» προσθέτοντας, ότι «αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο καβγάς ανάμεσα σε παλιούς και σε νέους καναλάρχες και τους πολιτικούς τους φίλους σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπά κόμματα, γίνεται μόνο για την αναδιανομή της αγοράς στα ΜΜΕ, για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο απ' το νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, που τ' αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή