από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Να γιατί η Ένωση Κεντρώων αρνείται να αποκαλύψει την εταιρεία δημοσκοπήσεων που ζήτησε χρήματα από τον Βασίλη Λεβέντη

Ο Βασίλης Λεβέντης

Ο Βασίλης Λεβέντης

Τι λέει η Ένωση Κεντρώων
Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2016 17:15

Αρνείται πεισματικά η Ένωση Κεντρώων και ο Βασίλης Λεβέντης να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρίας δημοσκοπήσεων, εκπρόσωπος της οποίας φέρεται να ζήτησε από τον Βασίλη Λεβέντη το ποσό των 10.000 ευρώ, ώστε να εμφανίσει το κόμμα του στο 8%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η δημοσιοποίηση του ονόματος δεν θα προσέφερε στην πραγματικότητα κάτι, αφού ο χώρος θα παρέμενε θολός, ενώ απλώς κάποιος θα εξοντωνόταν.

Όπως αναφέρει η Ένωση Κεντρώων:

«Πρώτον, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου στο newsit διάβασε επιστρέφοντας από Αμερική δυο δημοσκοπήσεις. Στην πρώτη προηγείτο η ΝΔ με 12 ποσοστιαίες μονάδες και στη δεύτερη προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερον, ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων παρουσιάστηκε στις δημοσκοπήσεις με 2%, συνεπώς κατά τις δημοσκοπήσεις έμενε εκτός Βουλής. Την ημέρα των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων πλησίασε το 4%, συνεπώς, έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος μας.

Τρίτον, αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως "βόμβα" είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων».

Στη συνέχεια, η Ένωση Κεντρώων σχολιάζει για τις δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Λεβέντης το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1:

«Όλοι μας ζητούν να κατονομάσουμε τον προτείνοντα. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για την Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι η περί ης ο λόγος εταιρία δεν είναι μέλος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. Αυτό αληθεύει.

Αντί, λοιπόν να ζητούν κάποιοι αίμα στην αρένα και η αρένα να μένει νοσηρή καλό είναι να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται επί χρόνια για να καθαρίσει ο χώρος και επιμένουμε ότι δεν είναι λύση η εξόντωση ενός».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Πέρσι που μπήκα στη Βουλή με 4%, οι δημοσκοπήσεις με δείχνανε 2% την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών. Εγώ δεν έχω πληρώσει στις δημοσκοπήσεις ούτε ένα ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη με πλησίασε ένας και μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να δείξει το κόμμα 7 με 8%».koutipandoras

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή