από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δεν πήρε δημόσιο έργο επί ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογρίτσας» λέει ο Σπίρτζης - Απάντηση στις αθλιότητες του Άδωνι

Ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο Χρήστος Σπίρτζης

Απάντηση στις αθλιότητες του Άδωνι
Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2016

Μετά από μία ακόμα προκλητική ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πήρε το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού στα όσα του καταλόγιζε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αρχικά, ο κ. Σπίρτζης έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα στελέχη που πέρασαν από την τράπεζα Αττικής και τα οποία αποτελούσαν στενούς συνεργάτες υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές με αυτόν τον τρόπο για το ποιος ήλεγχε όλα αυτά τα χρόνια την τράπεζα.

Περνώντας στο πεδίο των δημοσίων έργων και μετά τις αναφορές του Γεωργιάδη για τις σχέσεις Καλογρίτσα – κυβέρνησης, ο υπουργός τόνισε πως κανένα νέο έργο δεν δόθηκε στον εργολάβο Καλογρίτσα όσο τη διακυβέρνηση της χώρας κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε μάλιστα πως η εταιρεία Καλογρίτσα (Τοξότης ΑΕ) έκανε τη μεγαλύτερη έκπτωση. Επίσης, επανέλαβε και τα αποτελέσματα της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων παραχώρησης στους αυτοκινητόδρομους, που αποτέλεσμα ήταν το συνολικό όφελος 765 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. 

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και το πέρασμά του από το κόμμα της αντιπολίτευσης στο παρελθόν, σημείωσε πως «To ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ του σοσιαλισμού, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού και της Δεξιάς».

«Τρέματε σαν το ψάρι… Σάς πίασανε με τη γίδα στην πλάτη… Θα σας κυνηγάει για πολύ καιρό ο Καλογρίτσας, είστε αξιοθρήνητος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης νωρίτερα υπεραμύνθηκε το δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΚΟ, υποστηρίζοντας ότι το λεγόμενο Υπερταμείο έγινε για να αποτελέσει ανάχωμα στις ιδιωτικοποιήσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Υποστήριξε ακόμη ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση, ενώ ο ίδιος ως Υπουργός Ενέργειας απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Επετέθη και προσωπικά στον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας ότι «αν σε μια Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπουργός Οικονομικών ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν θα ξεπουληθούν τα πάντα αλλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο». 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή