από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων καταφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Λεβέντη - Δείτε ποια είναι

Ο Βασίλης Λεβέντης

Ο Βασίλης Λεβέντης

Στη Δικαιοσύνη κατά του Βασίλη Λεβέντη
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016

Η δημοσκοπική εταιρεία Palmos Analysis, προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Η προσφυγή στις δικαστικές αρχές οφείλεται στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι η εν λόγω εταιρεία είχε δείξει το κόμμα του "με μηδέν" σε δημοσκόπηση πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η δημοσκοπική εταιρεία χαρακτηρίζει τόσο απολύτως ψευδείς όσο και συκοφαντικές αυτές τις δηλώσεις υπενθυμίζοντας μάλιστα, ότι οι δημοσκοπήσεις της προέβλεψαν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών ως προς το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 “ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ” και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο σταθμό REAL FM (28 και 29/9/2016 αντίστοιχα) ισχυρίστηκε, αφενός, ότι η εταιρία μας «έδειχνε» το κόμμα του «με μηδέν» στις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποίησε προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, και, αφετέρου, ότι η ένδειξη αυτή υπαγορεύτηκε στην εταιρία μας «από την Αθήνα».

Οι δηλώσεις αυτές είναι απολύτως ψευδείς και συκοφαντικές, επειδή ο κ. Λεβέντης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μετρήσεις μας προέβλεψαν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εκλογών ως προς το κόμμα του. Συγχρόνως, πλήττουν βάναυσα την επαγγελματική αξιοπιστία της εταιρίας μας αμφισβητώντας σκόπιμα και αβάσιμα την ανεξαρτησία της και το επιστημονικό κύρος των ερευνών της.

Για τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Λεβέντης θα λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία η εταιρία μας προσφεύγει άμεσα για την προστασία της και την αποκατάσταση κάθε βλάβης της».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή