από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Πάγκαλος καλεί σε μέτωπο κατά των «αναρχοκομμουνιστών» με αρχηγό τον «Εθνάρχη» Κούλη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακηρυσσόταν και σε «εθνάρχη» από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.
Κυριακή, 23 Οκτώβριος 2016 12:07

Τη συγκρότηση «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού» υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην «Καθημερινή».

«Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της “αστικής” δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», σημειώνει o πρώην υπουργός και στη συνέχεια τονίζει μεταξύ άλλων:

Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται.

Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί.

Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν “Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό”.

Οι προσωπικές μωροφιλοξοδίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές.

Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.

Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακηρυσσόταν και σε «εθνάρχη» από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

tribune

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή