από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Π. Ρήγας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως

Ο Πάνος Ρήγας

Ο Πάνος Ρήγας

Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 09:25

To τοπίο στην οικονομία έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, η ανεργία έχει παρουσιάσει μικρή μείωση και το φορολογικό είναι σταθεροποιήμενο, δίνοντας σήμα σταθερότητας για τους επενδυτές δήλωσε ο επανεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας. Σημείωσε πως όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και για το θέμα τους χρέους, στόχος είναι να μειωθεί η φορολογία.

Εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα «κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως έχει και στο παρελθόν». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «και στο μεσοπρόθεσμο θα υπάρχει ρύθμιση για το χρέος». Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία με το ΔΝΤ είπε ότι τα όργανα θα αποφασίσουν συλλογικά.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε θα δεχθεί επιπλέον απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για περικοπές.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση προσώπων που προέρχονται από άλλους χώρους, ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο οποίο μπορεί να συμμετέχουν πρόσωπα από την ευρεία δεξιά έως την ευρεία αριστερά.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή