από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Στο Μαξίμου ο Βύρων Πολύδωρας – Προτείνεται για πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας

Ο Βύρων Πολύδωρας

Πρόσωπο που δεν θα μπορεί να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2016

Συνάντηση στο Μεγάρο Μαξίμου έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετον πρώην βουλευτή και υπουργό της ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα, οποίος προτείνεται από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν ότι πρόκειται για «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει», τονίζοντας παράλληλα ότι «τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιοδήποτε διαγωνισμού».

Νωρίτερα>>>>>>

«Δύσκολα θα απορρίψει η ΝΔ το πρόσωπο που θα προτείνουμε για πρόεδρο του ΕΣΡ»

Πρόσωπο το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει, πρότεινε η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τονίζει ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή