από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τα δάνεια του ΚΚΕ αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Νίκος Σοφιανός

ΚΚΕ

ΚΚΕ

Τα δάνεια του ΚΚΕ
Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2016

Πλήρως ενήμερα είναι τα δάνεια, συνολικού ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, που έλαβε το ΚΚΕ, δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, στην κατάθεσή του, που στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης από τις Τράπεζες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφιανός, τα δάνεια του ΚΚΕ καλύφθηκαν με εγγυήσεις μεγαλύτερης αξίας από το ύψους τους, τονίζοντας ότι για το δάνειο που πήρε από την Εθνική, δόθηκε ως εγγύηση η κρατική χρηματοδότηση, ενώ για το δάνειο της Τράπεζας Αττικής, μπήκε υποθήκη το εννεαόροφο ιδιόκτητο ακίνητο της οδού Βερανζέρου.

Επεσήμανε ακόμα, ότι στην Εθνική Τράπεζα σήμερα το υπόλοιπο είναι 7.093.641 ευρώ, ενώ της Αττικής Τράπεζας είναι της τάξεως του 1.300.000 ευρώ. «Πήραμε τα δάνεια για να καλύψουμε τους εργαζόμενους και σε μισθούς και σε αποζημιώσεις στην εκδοτική μας δραστηριότητα», υποστήριξε ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο κ. Σοφιανός διαβεβαίωσε, ότι έχουν λυθεί κάποιες επιμέρους δυσκολίες που υπήρχαν για την αποπληρωμή τους και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν πιο γρήγορα, με την πώληση ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του το ΚΚΕ.

Ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε κατακριτέο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά το 2011, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα δάνειά τους, σημειώνοντας ότι θα κληθεί ο ελληνικός λαός να τα πληρώσει.koutipandoras

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή