από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έτσι ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ και ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ο Βασίλης Χιώτης για την υπόθεση Κατρούγκαλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βασίλης Χιώτης

Ο Βασίλης Χιώτης

Η δημοσιογραφία στα χειρότερά της
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016

Πρωτοφανής διασυρμός και ξεφτίλα. Ξεπεσμός της δημοσιογραφίας. Αυτές τις εκφράσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει την με καθυστέρηση ανασκευή της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής για τα ψευδή, χωρίς στοιχεία, ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος έχει βρει πλέον καταφύγιο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Εντυπωσιακό είναι ότι χρήση των ψευδών ρεπορτάζ έκανε και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα του παντελώς ανίκανου, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

«Ενόψει της εκδίκασης της σχετικής αγωγής μου την προσεχή Πέμπτη, η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε σήμερα αναλυτική και πλήρη ανασκευή του από 22/3/2015 δημοσιεύματός της σχετικά με την υποτιθέμενη ασυμβίβαστη με το υπουργικό αξίωμα δικηγορική μου δραστηριότητα. Η εφημερίδα «εκφράζει τη λύπη της» για τις ανακρίβειες και αναλήθειες του ρεπορτάζ της», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Το Βήμα» σε σημερινό δημοσιεύμα του, με τίτλο «Η αλήθεια για την υπόθεση Κατρούγκαλου», αναφέρει πως «αποκαθιστά» τα πράγματα και «σε σχέση με τα όσα είχαν γραφτεί στο ρεπορτάζ της στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου, διευκρινίζει ότι, «όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι «το ρεπορτάζ αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για μια λυσσώδη συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου, στην οποία συμμετείχαν επί βδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ», και προσθέτει:

«Ήταν η πρώτη από μία σειρά ανάλογες απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρων κατά μελών της κυβέρνησής μας, όλες αβάσιμες και όλες με προφανή πολιτική εκπόρευση. Για όποιον αμφιβάλλει για την πολιτική κάλυψη και εκπόρευση, αρκεί να αναφέρω ότι δύο αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας αναμάσησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τις συκοφαντίες αυτές. Μάλιστα, ο σημερινός πρόεδρός της επέμεινε δύο φορές σε αυτές, εν γνώσει του ότι είχαν ήδη ανακληθεί ως ‘αναλήθειες και ανακρίβειες” από αυτούς που τις είχαν αναπαράγει».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει καταληκτικά πως «σε πείσμα του γκεμπελικού δόγματος ότι «πες πες κάτι πάντα θα μείνει», αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Πως όμως διασύρθηκε ο Βασίλης Χιώτης; Ακόμη περιμένουμε τη Δευτέρα που θα φέρει τα στοιχεία ο Β. Χιώτης…

Ήταν Κυριακή 22 Μαρτιου 2015 όταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης υποσχόταν ότι τη… Δευτέρα θα βρει τα στοιχεία των καταγγελιών κατά του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή