από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Βλακείες άνευ προηγουμένου» - Δεν είδαν ξανά τέτοιον Βούτση οι δημοσιογράφοι

Ο Νίκος Βούτσης

Ο Νίκος Βούτσης

Δεν είδαν ποτέ ξανά τέτοιον Βούτση οι δημοσιογράφοι
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 12:28

Για «βλακείες άνευ προηγουμένου» έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στις «πλευρές» που αναπαράγουν στο διαδίκτυο τις απόψεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή ο ίδιος χαρακτήρισε άδικες, αβάσιμες, ανόητες και στο πλαίσιο πολιτικού σχεδίου, που θέλει να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε μια ζώνη χωρίς καμία κοινωνική προστασία και μισθούς 300 ευρώ, με χαμηλές υπηρεσίες και χωρίς προοπτική στον πρωτογενή τομέα, τις φωνές που ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για νέες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «προσχηματικές» αιτιάσεις κατά των πρόσφατων κοινωνικών παρεμβάσεων για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Μετά την αντίστοιχη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Βούτσης έστειλε με την σειρά του, ηχηρό μήνυμα κατά εκείνων που «παραβιάζουν κάθε όριο λογικής» και επιχειρούν εμπόδια στην πορεία της χώρας.

Υπενθύμισε στους θιασώτες νέων περικοπών στις συντάξεις, ότι στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που στηρίζουν τους άνεργους και τις οικογένειες που επλήγησαν από την κρίση. 

Η οικογενειακή οικονομία, δεν είναι ασφαλώς η αντίληψή μας, αλλά στην Ελλάδα αν δεν υπήρχε τότε οι άνθρωποι θα πέθαιναν στα κάρα. Πως πιστεύουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις βλακείες ότι έχουν επιβιώσει τόσο καιρό οι άνεργοι, όσοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ημιαπασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς. Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι, συντηρούν τα εγγόνια τους, τα παιδιά τους, τους άνεργους. Έλεος πια με αυτές τις ανοησίες.

«Αυτοί οι έξυπνοι τεχνοκράτες, που εγείρουν ζήτημα Ασφαλιστικού, δεν σταθμίζουν την συμμετοχή των συνταξιούχων στην συνοχή της κοινωνίας, που μετρά 1.250.000 άνεργους», είπε.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσουν όλα», υπογραμμίζει ότι αυτές πλέον οι φωνές σε βάρος της Ελλάδας, «είναι μεν δυνατές, αλλά δεν έχουν τους πολιτικούς συσχετισμούς» που είχαν το 2015. Κι αυτό, διότι η χώρα έχει αξιοπιστία, εφόσον έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και η Ευρώπη, δεν έχει κανένα λόγο να ανοίξει νέο ζήτημα, διακινδυνεύοντας την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη δίνη της ύφεσης και της αστάθειας, δεδομένου μάλιστα ότι έχει να διαχειριστεί έναν κρίσιμο κύκλο εκλογών σε σειρά χωρών της ΕΕ.

Μάλιστα, στο ερώτημα δημοσιογράφων αν τελικά υπάρχει πολιτικό σχέδιο πίσω από αυτούς που επιχείρησαν να μην προχωρήσει η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, λόγω των κοινωνικών παρεμβάσεων (σσ εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά) υπογραμμίζει υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο όμως, παραβιάζει τα όρια της λογικής.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα πήρε εμπροσθοβαρή μέτρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Καλοκαιριού του 2015, τήρησε τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της και η κυβέρνηση αποφάσισε από την υπεραπόδοση των εσόδων, να στηρίξει τους πιο αδύναμους.

 

Τέλος, σημείωσε πως  διάθεση της υπεραπόδοσης δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο τα στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, που δεν αμφισβητούνται και δεν επηρεάζει ούτε τα οικονομικά στοιχεία για το 2017.efsyn.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή