από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο απολογισμός του 2016 και οι προτεραιότητες για το 2017 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016

Με τη διαπιστωτικού χαρακτήρα φράση «το μέλλον είναι στα χέρια μας» καταλήγει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει και η ανάδειξη των προτεραιοτήτων για το 2017.

«Το 2016, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου ξεκίνησε το τιτάνιο έργο της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, σε μία εποχή δύσκολη και υπό συνθήκες αντίξοες, θέτοντας στο επίκεντρο τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων», αναφέρεται εισαγωγικά στο μήνυμα του κυβερνώντος κόμματος.

«Το 2017 θα πρέπει να είναι το έτος της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής προκοπής. Η προστασία των αδυνάτων, η επαναθεμελίωση της δημόσιας παιδείας, ενός σύγχρονου, πρότυπου συστήματος δημόσιας υγείας για όλες και όλους, η ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και ιδίως του κοινωνικού κράτους, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι τομείς, στους οποίους, κατά τη χρονιά που πέρασε, επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες και έγιναν ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Όμως, χρειάζονται πολλά ακόμα», προστίθεται στο μήνυμα.

Ειδική μνεία γίνεται στο προσφυγικό, καθώς «η χρονιά που πέρασε έκανε γνωστή, σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλληλεγγύη του λαού μας, και ιδίως των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους πρόσφυγες. Απομονώνοντας φωνές μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, οι συμπολίτες μας, με το παράδειγμά τους, έριξαν μία αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του πολέμου και της βίας, από τα οποία προσπάθησαν να ξεφύγουν αυτοί οι συνάνθρωποί μας. Η ανθρωπιά των συμπολιτών μας θα πρέπει να συνοδευθεί, επιτέλους, και από μία ισχυρότερη υποστήριξη της χώρας μας στον τομέα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, του σημαντικότερου ευρωπαϊκού ζητήματος της εποχής μας, από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της».

«Τη νέα χρονιά οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη σταθερότητα, συντονίζοντας τις προσπάθειές μας με όσους και όσες αγωνίζονται, στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, ενάντια στον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό, τον ρατσισμό, την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Κανένας συμπολίτης μας μόνος του στην κρίση, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύη, ανθρωπιά, δημοκρατία. Αυτό τον δύσκολο αγώνα, θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί, με αξιοπρέπεια και σθένος. Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, υγεία και δύναμη. Το μέλλον είναι στα χέρια μας», καταλήγει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή