από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο Μαξίμου έβαλαν την ταφόπλακα στη διαφθορά - Τι συζητήθηκε για το σκάνδαλο Novartis

Μέγαρο Μαξίμου

Μέγαρο Μαξίμου

Καταιγιστικές εξελίξεις
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 19:53

Έκτακτη σύσκεψη για τη διαφθορά συγκάλεσε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, με αιχμή τις  τεράστιες διαστάσεις που – όπως όλα δείχνουν – προσλαμβάνει το σκάνδαλο Novartis.

Στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου και ο Γ.Γ. κατά της διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Υπενθυμίζεται ότι στο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας που διερευνούν οι αρχές, ενέχονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης περιόδου. Οι εισαγγελείς από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα μετά τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατήγγειλε σήμερα ότι το τα σχετικά ποσά όσον αφορά τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 με 7 χρόνια» ενώ τα τελευταία δημοσιεύματα «καίνε» κορυφαίους υπουργούς της περιόδου 2006-2014.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…

altsantiri

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή